یادداشت| ناتوی عربی برای حفظ امنیت اسرائیل
به گزارش گروه جهان خبرگزاری آنا، ملک عبدالله دوم پادشاه اردن در گفتگویی با یک شبکه تلویزیونی آمریکا از شکلگیری یک مجموعه دفاعی مشترک عربی صهیونیستی در غرب آسیا مشابه سازمان آتلانتیک شمالی "ناتو" پشتیبانی کرد.
بر اساس گزارش رسانههای آمریکائی موضوع تشکیل یک مجموعه دفاعی مشترک برای حفظ امنیت رژیم صهیونیستی در آستانه سفر قریبالوقوع جو بایدن رئیسجمهوری امریکا به عربستان جدیتر شده است.
این طرح در دوران ریاست جمهوری دونالد ترامپ رئیسجمهوری سابق آمریکا مطرح شد و برخی رژیمهای مرتجع عرب از این طرح استقبال کردند که هسته اولیه آن عملیاتی شدن طرح صلح "آبراهام" میان رژیم اسرائیل و برخی کشورهای عرب حوزه خلیجفارس بود.
طرح ناتوی عبری عربی ناظر بر۳ محور است که محور اول ان مقابله نرم و سیاسی ،اقتصادی با نفوذ ایران و محور مقاومت،محور دوم دفاع مشترک عربی اسرائیلی در مقابل آنچه که تهدید ایران تلقی میشود و در گام سوم استقرار سامانه های ضد موشکی در کشورهای عرب منطقه برای خنثیسازی هرگونه حمله موشکی به اراضی اشغالی است.
ژنرالهای اسرائیلی معتقدند که استقرار سامانههای ضد موشکی در کشورهای پیرامونی اراضی اشغالی خطر حمله موشکی از سوی محور مقاومت علیه تأسیسات استراتژیک اسرائیل را بشدت کم میکند زیرا موشکها قبل از رسیدن به اهداف خود در فلسطین اشغالی در مسیر منهدم میشوند.
اگر چه اردن به دلیل مشکلات مالی و اقتصادی از هر ائتلافی علیه کشورهای محور مقاومت برای نزدیک شدن به امریکا و کشورهای حوزه خلیجفارس استقبال میکند اما این کشور دهها سال است به عنوان همپیمان رزیم صهیونیستی تلقی میشود.
نقش دروازهبانی اردن برای حفظ امنیت رژیم صهیونیستی از دهه هفتاد از قرن گذشته میلادی و در زمان ملک حسین پادشاه سابق اردن وجود داشته که نمونه آن حادثه سپتامبر سیاه ۱۹۷۰ است که طی ان ملک حسین بیش از ۱۵ هزار تن از مبارزان فلسطینی را قتلعام کرد.
از آن زمان ملک حسین که به دلیل داشتن مراودات سیاسی امنیتی پنهانی با اسرائیل از کمکهای گسترده مالی شاه سابق ایران برخوردار بود همواره سر کوب جنبشهای مبارز فلسطینی را در منطقه در دستور کار خود قرار داد.
عملاً اردن از همان زمان از کشورهای جبهه پایداری عرب خارج وعملا در تقابل با ملت فلسطین و تضعیف مقاومتهای ملی در اراضی اشغالی قرار گرفت.
در نوامبر سال ۱۹۷۷ انور سادات رئیسجمهوری اسبق مصر نیز به تشویق محمدرضا پهلوی شاه فراری ایران در میان بهت و حیرت جهانیان به فلسطین اشغالی سفر کرد و یک سال بعد یعنی در سپتامبر ۱۹۷۸ قرار داد کمپ دیوید را با مناخیم بگین نخستوزیر وقت رژیم صهیونیستی در کمپ دیوید امریکا به امضاء رساند.
بهاینترتیب عملاً این دو رژیم خیانتکار عرب یعنی اردن و مصر به همپیمانان منطقهای رژیم صهیونیستی تبدیل شدند و چندین توافقنامه امنیتی با اسرائیل امضاء کردند.
اما سؤالی که مطرح است این است که آیا با این توافقنامهها ،امنیت رژیم صهیونیستی تأمین شد یا عکس آن اتفاق افتاد و چندین جنبش مبارز فلسطینی در منطقه و در داخل اراضی اشغالی برای مقابله با رژیم صهیونیستی تشکیل شد؟
در طول چهار دهه گذشته رژیم صهیونیستی شاهد بدترین دوران ناامنی داخلی خود بود جنبشهای مبارز منطقهای و داخلی مانند حزبالله ،حماس،جهاد اسلامی ،کتائب الاقصی ،جهاد اسلامی و جبهه خلق برای آزادی فلسطین "فرماندهی کل" تشکیل شدند و در چندین جنگ ارتش اسرائیل را شکست دادند.
موضوع شکلگیری یک ناتوی عبری –عربی ممکن است در جریان سفر قریبالوقوع جو بایدن رئیسجمهوری امریکا به عربستان عملاً کلید زده شود اما مشکل امنیتی رژیم صهیونیستی با شکلگیری این مجموعه بر طرف نمیشود.
در داخل اراضی اشغالی و در محیط پیرامونی اراضی اشغالی در سوریه و لبنان اراده مقاومت در برابر اسرائیل هر روز تقویت میشود جنبشهای جهادی فلسطین با برخورداری از قدرت بازدارندگی بالا و داشتن موشکهای بالستیکی قادرند رژیم صهیونیستی را از درون دچار فروپاشی کنند.
جنگ ۳۳ روزه لبنان در سال ۲۰۰۶ و۸ جنگی که در طول ۱۵ سال اخیر در اراضی اشغالی روی داد و طی آن حماس و جهاد اسلامی به صورتی هماهنگ شکستهای مکرر ارتش رژیم صهیونیستی را رقم زدند نشان داد که این رژیم از درون با مشکل امنیتی مواجه است.
اگر ناتوی عبری عربی میتواند امنیت اسرائیل را در آینده تضمین کند چرا ائتلاف سعودی در طول ۷ سال جنگ علیه ملت فقیر یمن با شکست مواجه شد؟ چرا این ائتلاف که با شرکت ۱۴ کشور مختلف جهان در طول ۷ سال اخیر تشکیل شد و عربستان پس از هزینه ۳۵۰ میلیارد دلاری و حمایت بینالمللی در ۷ سال جنگ علیه مردم محروم یمن ،ناچار شد پرچم سفید را در برابر انصار الله بالا ببرد واتش بس یکجانبه اعلام کند؟ لذا شکلگیری ناتوی عبری عربی تنها بهمثابه یک طنز تبلیغاتی علیه ایران و محور مقاومت تلقی میشود زیرا رژیم صهیونیستی اکنون از درون تهی شده و مقاومت فلسطین با قدرت بیشتری در مقابل تهدیدات میدانی این رژیم ایستادگی خواهد کرد.
*حسن هانی زاده - کارشناس امور بین الملل
انتهای پیام/۴۱۲۹/
انتهای پیام/